Jak YIT používá BuiltMind

Společnost YIT
Průmysl Rezidenční výstavba
Umístění Evropa

YIT

S více než 110 lety zkušeností je YIT uznávaným developerem, který se snaží vytvářet lepší životní prostředí pro své zákazníky. Staví funkční domy pro trvale udržitelné bydlení, futuristické veřejné a komerční budovy a infrastrukturu, která usnadňuje plynulý pohyb lidí, podniků a společnosti. YIT zaměstnává přibližně 5 000 odborníků v devíti zemích včetně Finska, Švédska, Norska, Estonska, Lotyšska, Litvy, České republiky, Slovenska a Polska. V roce 2022 dosáhla společnost tržeb ve výši 2,4 miliardy EUR.

🛠️ Problém

Před přijetím řešení BuiltMind se společnost YIT spoléhala na zprávy o nákupech pro sběr dat a monitorování trhu. Tyto zprávy obsahovaly statické údaje a byly k dispozici pouze čtvrtletně, což vyžadovalo ruční vyhledávání aktualizací. Pokud společnost YIT potřebovala častější aktualizace dat, musela je draze nakupovat. Hlavním cílem společnosti bylo lépe porozumět trhu a získat přístup k častějším aktualizacím dat.

💡Řešení

Díky BuiltMind může společnost YIT využívat celou nabídku produktů BuiltMind a výrazně tak urychlit procesy, které byly dříve zdlouhavé a náchylné k chybám. Členové týmu mohou snadno přistupovat k datům a používat je k různým účelům, které se liší napříč firmou.

Když se YIT zamýšlí nad nejdůležitějšími funkcemi, uznává, že řešení BuiltMind má několik převratných vlastností. Vynikající jsou denní aktualizace, které poskytují společnosti YIT informace v reálném čase, což je výrazné zlepšení oproti dřívějším nepravidelným čtvrtletním údajům. Platforma monitoruje celý trh a umožňuje společnosti YIT získat komplexnější přehled o svém odvětví. V minulosti zprávy YIT pokrývaly pouze část trhu, což omezovalo jejich přehled. Významnou výhodou je také interaktivita webové aplikace, protože dříve dostávali statické zprávy ve formátu PDF, což omezovalo jejich možnost interakce s daty.

Řešení BuiltMind poskytuje hodnotu téměř celé společnosti. Developerské, akviziční a prodejní týmy a management využívají data z BuiltMind k přijímání informovaných rozhodnutí.

Michal Zajíček
Projektový specialista, YIT

📈 Výsledek

BuiltMind umožňuje společnosti YIT sledovat trendy na trhu a poskytuje snadný přístup k důležitým informacím bez nutnosti stahovat těžkopádné ceníky. Díky BuiltMind může společnost YIT bez námahy sledovat trh, být vždy informována o nejnovějším vývoji a být připravena jednat.

Nápad na řešení, jako je BuiltMind, jsem měl už před deseti lety. Čekal jsem, kdo s takovým řešením přijde jako první. Mé sny se stávají skutečností.

Michal Zajíček
Projektový specialista, YIT

💼 Strategie

Vliv BuiltMind se rozšiřuje na celou společnost a zásobuje ji cennými daty. Data a grafy jsou prezentovány v uživatelsky přívětivém a snadno čitelném formátu.

BuiltMind pomáhá společnosti YIT s následujícími procesy:

Akvizice

  • Denní sběr dat a mapování celého trhu (včetně dostupnosti projektů a termínů jejich schválení).
  • Vyhledávání nových projektů

Sledování trhu

  • Identifikace konkurentů a jejich nabídky
  • Sledování prodeje a rychlosti uvádění projektů na trh
  • Komplexní informace o prodaných jednotkách

Podávání zpráv o trhu představenstvu

  • Přehled o prodeji a vývoji cen
  • Komplexní údaje o poptávce po konkrétních oblastech

BuiltMind doporučujeme všem, kteří se chtějí orientovat na trhu a mít přehled o nejnovějších údajích. Ať už jste odborník na data, nebo nováček v oboru, data BuiltMind jsou prezentována ve snadno čitelném formátu, takže jsou přístupná každému.

Michal Zajíček
Projektový specialista, YIT